Με την βράβευση του κορυφαίου σύγχρονου Έλληνα μαθηματικού, Αθανάσιου Φωκά, ολοκληρώθηκε την Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, η πρώτη επίσημη παρουσίαση του Ελληνικού Φιλοσοφικού Φόρουμ Ηράκλειτος που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του συλλόγου στο Λαύριο, υπό την αιγίδα της London Hair Restoration Training Academy.

Το παρόν στη λαμπρή εκδήλωση έδωσε ο ιδρυτής του Ηράκλειτου και της DHI, Κωνσταντίνος Π. Γιώτης, σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου, διακεκριμένοι επιστήμονες και ακαδημαϊκοί όπως ο καθ. Ψυχιατρικής ΕΚΠΑ Χαράλαμπος Παπαγεωργίου, ο καθ. Φιλοσοφίας Παναγιώτης Δαμάσκος, ο καθ. Ανδρέας Γιαννόπουλος, ο πλαστικός χειρουργός Βασίλης Μιχαλόπουλος, ο Solid State Physics Κωνσταντίνος Τσουκαλίδης, ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς καθώς και μέλη του ιατρικού και διοικητικού προσωπικού του DHI Global Medical Group.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην έδρα του Ελληνικού Φιλοσοφικού Φόρουμ που μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει μουσειακές αίθουσες αφιερωμένες στην ιστορία, την φιλοσοφία, τις τέχνες, την φύση και την τεχνολογία αλλά και ειδικά διαμορφωμένο χώρο για διαλέξεις, παρουσιάσεις και εταιρικές εκδηλώσεις.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο κάτοχος της έδρας μη γραμμικών μαθηματικών στο πανεπιστήμιο του Cambridge και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, Αθανάσιος Φωκάς, καθήλωσε το κοινό με την παρουσίαση του, με θέμα: “Οπτική, Αντίληψη, Φως και η Βαθιά Ενόραση του Giacometti” ενώ ακολούθησε διάλογος μεταξύ των συμμετεχόντων. Μάλιστα, η παρουσίαση του κορυφαίου ακαδημαϊκού, προβλήθηκε ζωντανά σε όλο τον κόσμο μέσω Zoom.

Αξίζει να σημειωθεί πως πλέον, το Ελληνικό Φιλοσοφικό Φόρουμ Ηράκλειτος, στεγάζεται επίσημα σε ένα από τα πιο ιστορικά κτήρια της πόλης του Λαυρίου, που χρονολογείται από τα τέλη του 19ου αιώνα και έχει κηρυχθεί διατηρητέο από το ΥΠΕΧΩΔΕ. Από το 2023, η χρήση του επιβλητικού νεοκλασικού πέρασε στα χέρια του ιδρυτή του Ηράκλειτου, Κωνσταντίνου Γιώτη, που με οδηγό την αγάπη του για την αρχαία Ελλάδα, την φιλοσοφία και την φύση, το έχει μεταμορφώσει σε έναν άσβεστο φάρο γνώσης και δημιουργίας με απώτερο στόχο την Ευδαιμονία.